declaratii anaf 2022

Informatii complete despre declaratii Anaf 2022

Admin Declaratii fiscale Leave a Comment

Persoanele ce realizeaza venituri prin prisma afacerilor detinute vor trebui sa plateaca la stat taxele aferente asigurarilor sociale de sanatate, daca in urma activitatilor intreprinse au cumulat venituri in decurs de 1 an. Acestea au obligatia de a se informa asupra unor declaratii Anaf 2022 si de a depune Declaratia Unica obligatorie. Ce trebuie sa stiti despre declaratii Anaf 2022 este ca in cazul veniturilor din aceasta categorie intra toate incasarile facute in urma activitatilor de orice tip.


Desi depunerea tuturor documentelor pare destul de greu de realizat si poate veti crede ca aveti de intocmit numeroase documente despre care nu stiti nimic, exista persoane care va pot indruma pas cu pas in tot ceea ce tine de depunerea declaratiei unice ca parte din declaratii Anaf 2022.

Ce trebuie sa stim referitor la contributia pentru asigurarile sociale

La sfarsitul fiecarui an, contabilii sunt cei mai ocupati angajati. Acest lucru este valabil si pentru persoanele care au firme independente ce nu necesita un contabil. O afacere care are venituri, este o afacere care trebuie sa plateasca si taxe, in baza unor declaratii Anaf 2022 ce trebuie depunse pana la un anumit termen. La sfarsitul anului va trebui intocmita  Declaratia Unica pe baza tuturor veniturilor realizate in toata aceata perioada.

Cine trebuie sa depuna Declaratia Unica la sfarsit de an?

 

Declaratia Unica ca parte din declaratii Anaf 2022 este o obligativitatea a persoanelor fizice care au realizat, venituri si pierduri, fie ca au domiciliul in Romania sau in strainatate.

Printre acestia se numara cei care au realizat venituri din :

  • drepturi de autor si dividende;
  • alte activitati independente;
  • chirii, tranzactii cu criptomonede, NFT-uri;
  • profesii liberale (avocati, notari, medici, consultanti, auditori, jurnalisti, actori, etc.);
  • diferite activitati de promovare pe retelele sociale etc.

    Declaratia Unica ca si parte din declaratii Anaf 2022 se completeaza si de acele persoanele care nu au obtinut venituri in cursul anului, dar care doresc sa plateasca taxele pentru asigurarile sociale de sanatate pentru a beneficia de serviciile de sanatate ca si asigurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *