Declaratii contabilitate firma fara activitate

Declaratii contabilitate firma fara activitate – sunt obligatorii?

Admin Informatii Leave a Comment

Chiar daca detii o firma si nu ai desfasurata nicio activitate in cadrul ei, in fiecare an sunt necesare depunerea anumitor declaratii fiscale, conform legislatiei in vigoare. Aceste declaratii trebuie depuse doar atunci cand societatea nu desfasoara nicio activitate in timpul unei perioade fiscale.

Declaratii obligatorii pentru firme fara activitate

Desi nu intreprinzi nicio activitate in cadrul firmei, este necesar sa depui anual anumite declaratii fiscale obligatorii. In acest caz, poti apela la serviciile de contabilitate firma fara activitate oferite de firme de contabilitate.

Printre declaratiile ce trebuie depuse, regasim:

  • formularul 100 – Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat;
  • formularul 300 – Decont de TVA pe valoare adaugata, in cazul in care societatile sunt platitoare de TVA;
  • formularul 392 – Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul x;
  • formularul 101 – Declaratie privind impozitul pe profit.

Pe langa aceste declaratii, firma ce iti va oferi contabilitate firma fara activitate te va tine la curent cu orice noua schimbare aparuta in cadrul legislativ, astfel incat sa fii mereu in legalitate.

Regim de declarare derogatoriu

Daca beneficiezi de contabilitate firma fara activitate si iti inregistrezi inactivitatea temporara la Oficiul National al Registrului Comertului, poti opta pentru regimul de declarare derogatoriu. Acesta se poate solicita prin depunerea unei cereri, insotita de dovada inscrierii inactivitatii temporare la registrul comertului si o copie a extrasului de registru emis de oficiul registrului comertului cu privire la starea societatii. Aceste acte se depun la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrata firma.

Pentru a putea beneficia de regimul de declararea derogatoriu, trebuie sa nu desfasori niciun fel de activitate, sa nu obtii niciun venit, sa nu dispui de personal angajat, sa figurezi in evidenta fiscala cu toate obligatiile platite, sa nu existe in curs de solutionare deconturi cu sume negative de TVA, sa nu existe actiune de insepectie fiscala, iar inactivitatea temporara sa fie inscrisa in registrul comertului.

Daca dispui de o firma fara activitate, apeleaza la servicii profesionale de contabilitate firma fara activitate pentru a beneficia de depunerea la timp a tuturor obligatiilor fiscale, obligatorii prin lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *