Ce face un contabil la o firma?

Admin Informatii Leave a Comment

A intemeia o firma este echivalentul a unei serii intregi de responsabilitati, care mai de care mai diverse. Printre acestea se numara si colaborarea o firma de contabilitate care sa se plieze pe bugetul nostru si pe resposabilitatile prevazute pe care le externalizam. Daca sunteti la inceput de drum si va intrebati „Ce face un contabil la o firma?”, noi va oferim cateva raspunsuri punctuale pentru a putea evidentia multiplele beneficii ale unei astfel de colaborari.

Ce face un contabil la o firma? – Resposabilitati si activitati

In primul rand, fiindca este necesar sa detineti toate cifrele la zi, un contabil si implicit, colaborarea cu acesta implica un nivel de costuri mult mai mic comparativ cu un angajat propriu care sa se ocupe doar de partea de contabilitate. In al doilea rand, in functie de prevederile contractuale prevazute, o firma de contabilitate isi asuma raspunderea multipla in fata legii legat de realitatea cifrelor contabile si a gestiunii acestora.

Intrebarea Ce face un contabil la o firma? este adesea vociferata datorita multiplelor atributiuni care sunt gestionate de catre un contabil. Un contabil este persoana care se ocupa cu evidenta contabila, in mod mai precis se ocupa de facturile emise si primite, extrase bancare si jurnalul de vanzari, calcului amortizarii dar si realizarea balantelor lunare. Pe langa acestea, contabilul realizeaza plata taxelor si depune declaratiile catre autoritatile de competenta, intocmeste salarizarea si declaratiile in aceasta privinta, se ocupa de serviciile cu ANAF, prin reprezentare a firmei.

Acest cumul de activitati reprezinta o mica parte dintre atributiunile asumate de catre un contabil sau o firma de contabilitate. Pentru a putea face fata ritmului alert de dezvoltare al firmelor dar si pentru a economisi parte din bugetul lor, externalizarea serviciilor de contabilitate este o alegere bine realizata. Antreprenorul sau leaderul dupa caz doar trebuie sa isi insuseasca minime cunostinte de contabilitate pentru a putea citi si intelege rapoarte si fise de evidenta, dar si pentru a avea o idee despre relationarea financiara a companiei cu institutiile statale. Raspunzand la intrebarea Ce face un contabil la o firma am incercat sa aducem in prim plan responsabilitatile din domeniul contabilitatii de care sunt dependente pentru intreprinderile de orice dimensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *