Evaluator imobiliar

Ce aptitudini detine un evaluator imobiliar?

Admin Uncategorized Leave a Comment

Un evaluator imobiliar, asa cum se intelege si din denumirea sa, se ocupa cu evaluare unei case, a unui apartament, a unui imobil de orice tip. Acesta este o persoana independenta, nu reprezinta persoana care face achizitia sau cea care vinde, astfel incat parerea sa autorizata poate fi de incredere pentru toti cei implicati atunci cand intra in discutie achizitionarea sau vanzarea unui imobil.

Ce abilitati trebuie sa aiba un evaluator imobiliar?

In acest domeniu, al evaluarii imobiliare, nu poate lucra oricine. In primul rand trebuie sa ai  cunostinte din diverse domenii. Din acest motiv, un evaluator imobiliar trebuie sa fie o  persoana bine pregatita, cu studii superioare, o persoana profesionista.

Orice proprietate trebuie evaluata intr-un anumit mod, iar cei ce se ocupa cu evaluarea respectiva trebuie sa stie in ce conditii din punct de vedere legal poate fi aceasta efectuata. Atunci cand un evaluator imobiliar nu are cunostintele necesare in domeniu, este de prferabil sa refuze evaluarea respectiva. Niciodata un profesionist nu va accepta sa colaboreze cu o persoana daca inainte nu va vizita proprietatea repectiva.

Cand trebuie sa solicitam un evaluator imobiliar?

Evaluarile sunt de obicei necesare atunci cand se doreste achizitia unui imobil sau cand se doreste refinantarea  unui credit ipotecar. Scopul evaluarii este de a asigura cumparatorul ca pretul de cumparare nu depaseste cu mult valoarea justa a pietii imobiliare. Acela este momentul cand este imperativ necesar sa luam legatura cu un evaluator imobiliar.

Cand este necesara evaluarea unei proprietati?

  • cand necesitam estimarea valorii unei proprietati la momentul respectiv,
  • cand avem nevoie de estimarea valorii impozabile sau a valorii de impozitare a unei cladiri,
  • cand este nevoie sa garantam un credit cu o proprietate imobiliara,
  • cand vrem sa stim valoarea proprietatii pentru care luam un credit,
  • atunci cand avem nevoie de o estimare a valorii de asigurare,
  • cand dorim sa impartim o proprietate imobiliara si avem nevoie de valoarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *